علل اسپاسم عضلانی دکتر دقاق زاده متخصص طب فیزیکی

ساخت وبلاگ

دلایل گرفتگی عضلات

علت موقت گرفتگی عضلات ممکن است به دلیل استفاده‌ی بیش از حد عضله یا یک مشکل پزشکی باشد. بنابراین، اگر اسپاسم شدید و مداوم شود، باید بلافاصله به یک متخصص مراجعه کنید. شایع‌ترین دلایل اسپاسم عضلات عبارتند از:

  • کمبود مواد معدنی: گرفتگی عضلات در افرادی که کمبود کلسیم، پتاسیم، سدیم و منیزیم دارند شایع است. در این حالت، پزشکان معمولاً شل کننده‌های عضلانی حاوی این مواد معدنی را تجویز می‌کنند.
  • کمبود آب بدن: از دست دادن بیش از حد آب (کمبود آب) عامل دیگری است که می‌تواند باعث اسپاسم و گرفتگی عضلات شود. افزایش گرفتگی عضلات، به ویژه پس از ورزش، به کمبود آب بدن بستگی دارد. با این حال، هوای گرم و مرطوب نیز می‌تواند باعث کم آبی بدن شود و منجر به گرفتگی عضله شود.
  • جریان خون ناکافی: جریان خون ناکافی در پاها، به ویژه در افراد فعال که به طور منظم ورزش می‌کنند، ممکن است منجر به انقباضات بسیار شدید شود. فرد ممکن است در هنگام ورزش، پیاده روی یا شرکت در فعالیت‌های دیگر گرفتگی عضلانی را تجربه کند.
  • گرفتگی اعصاب: فشرده شدن اعصاب ستون فقرات (فشرده سازی عصب نخاعی) دلیل دیگر انقباضات عضلانی در پاها است. درد در پاها اغلب در پیاده روی‌های طولانی بیشتر احساس می‌شود.
  • استفاده بیش از حد از ماهیچهها: در افرادی که مشاغلی دارند که باعث استفاده بیش از حد عضلات گردن، شانه و کمر می‌شود مانند چمن زنی، بیل زدن برف و غیره، گرفتگی عضلات را می‌توان مشاهده کرد. این گرفتگی‌ها معمولاً هنگامی که از فعالیت زیاد جلوگیری شود، خود به خود برطرف می‌شوند. فعالیت‌هایی که باعث می‌شود عضلات برای مدت طولانی در همان وضعیت نگه داشته شوند، مانند ساعت‌ها نشستن روی کامپیوتر، می‌تواند باعث کشش عضلات شود.
  • تعدادی از اختلالات مانند چاقی و غیره: چاقی که باعث تنش و استرس در عضلات اصلی بدن می‌شود، مهمترین علت انقباضات در عضلات پایین و فوقانی گردن است. افراد مبتلا به دیابت، کم خونی، مشکلات تیروئید و بیماری‌های کلیوی در معرض خطر هستند.
  • بیماری های مربوط به سیستم عصبی: آسیب نخاعی، مولتیپل اسکلروزیس و اختلالات سیستم عصبی مانند آمیوتروفیک اسکلروز بیشتر با گرفتگی عضلات در ارتباط است.
  • استفاده مکرر از تعدادی از داروها: گاهی اوقات، عوارض جانبی برخی از داروها ممکن است شامل گرفتگی عضلات باشد. داروی دونپزیل که در درمان بیماری آلزایمر مورد استفاده قرار می‌گیرد، داروهای فشار خون بالا مانند نيفيديپين، تعدادی از داروهای آسم مانند تربوتالین، ممکن است باعث اسپاسم عضلات شود. داروهای ادرار آور مانند فورزماید، آب را از بدن جدا می‌کنند و باعث کمبود آب و گرفتگی عضله در بدن می‌شوند.

دكتر دقاق زاده-متخصص طب فيزيكي وتوانبخشي...
ما را در سایت دكتر دقاق زاده-متخصص طب فيزيكي وتوانبخشي دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : drdaghaghzadeha بازدید : 87 تاريخ : شنبه 13 اسفند 1401 ساعت: 13:14