علل درد ساق پا .دکتر دقاق زاده .متخصص دردهای عضلانی واستخوانی

ساخت وبلاگ

Find out about the most common causes of calf muscle pain

علت درد ساق پا چیست؟

یکی از شایع‌ترین مشکلاتی که بسیاری از افراد در طول زندگی خود با آن مواجه می‌شوند، درد در ناحیه ساق پا است. معمولا آسیب‌های جزئی یا فعالیت بیش از حد باعث بروز این مشکل می‌شود. در این شرایط مراجعه به پزشک نیاز نبوده و با استراحت و درمان‌های خانگی ساده درد از بین می‌رود.

اما گاهی درد شدید و ناگهانی شروع شده یا با گذشت چند روز برطرف نمی‌شود. این حالت ممکن است مربوط به شرایط پزشکی جدی باشد. هر نوع مشکلی در رگ‌های خونی، استخوان، بافت ساق پا، اعصاب، ماهیچه‌ها یا مفاصل می‌تواند دردی مبهم یا درد شدید ایجاد کنند. در ادامه مهم‌ترین دلایل درد ساق پا را عنوان کرده و هر یک را توضیح می‌دهیم.

۱. گرفتگی عضلات

علت درد ساق پا در بسیاری از مواقع می‌توانداسپاسم عضلات پا باشد. گاهی خستگی یا کم‌آبی عضلات باعث بروز این عارضه می‌شود. گرفتگی عضلات درد ناگهانی و شدید ایجاد می‌کند. زمانی که ماهیچه دچار اسپاسم می‌شود، می‌توان توده سفتی را زیر پوست احساس کرد. گاهی ممکن است کمی قرمزی و تورم هم در اطراف آن ناحیه مشاهده شود. مصرف برخی داروها نیز باعث بروز چنین مشکلی می‌شود. داروهایی مانند دیورتیک‌ها و استاتین‌ها جز این دسته از داروها هستند.

علت گرفتگی عضلات پا:

گرفتگی عضلات با افزایش سن بیشتر اتفاق میفتد. همچنین اگر در هوای گرم بیرون هستید و آب کافی ننوشید، احتمالا دچار این عارضه خواهید شد. گرفتگی عضلات معمولا خودبه‌خود از بین می‌رود و نشانه هیچ مشکل خاصی نیست. اما اگر اغلب دچار گرفتگی عضلات می‌شوید، با پزشک خود صحبت کنید.

علت درد ساق پا و گرفتگی در این ناحیه می‌تواند کم‌آبی عضلات باشد.

۲. مشکلات عروقی

مشکلات عروقی و باریک شدن شریان‌ها باعث می‌شود که زمان راه‌رفتن بی‌حسی یا گرفتگی در پاها احساس کنید. با وجود بیماری شریان محیطی شخص در پاها احساس سرما می‌کند و ممکن است رنگ پا نیز کمی تغییر کند. معمولا ترک سیگار و تغییر برخی عادات باعث بهبود این وضعیت می‌شود.

۳. شین اسپلینت

در بسیاری از مواقع آسیب به پا باعث بروز این مشکل می‌شود. یکی از عارضه‌هایی که بعد از آسیب ممکن است ایجاد شود، شین اسپلینت است. اگر عضلات نزدیک استخوان ساق پا به دلیل استفاده بیش از حد پاره شوند، درد شدیدی در این ناحیه به وجود می‌آید. درد معمولا در قسمت داخلی استخوان پا یا درشت نی ظاهر می‌شود.

گاهی آسیب به پا باعث پارگی عضلات شده و دردی شدید در ساق پا ایجاد می‌شود.

۴. آسیب عصب سیاتیک

فشرده شدن عصب سیاتیک در پایین ستون فقرات می‌تواند باعث ایجاد درد ساق پا شود. این درد ممکن است شبیه به گرفتگی باشد یا آن ناحیه تیر بکشد. در افرادی که دچار این آسیب می‌شوند، نشستن و ایستادن همراه با درد است.

عوامل مختلفی مانند لیز خوردن، فتق دیسک، لغزش مهره‌ها، اسپاسم عضلات باسن و تنگی ستون فقرات می‌توانند باعث آسیب عصب سیاتیک شوند. معمولا پزشک برای درمانسیاتیک داروی ضد درد تجویز کرده و چند جلسه فیزیوتراپی را توصیه می‌کند. اما اگر آسیب شدید باشد، نیاز به جراحی است.

۵. التهاب تاندون

تاندون‌ها تارهای ضخیمی هستند که ماهیچه را به استخوان وصل می‌کنند. التهاب تاندون یا تاندونیت باعث می‌شود که حرکت‌دادن مفصل دشوار شده و دردی در این ناحیه ایجاد شود. در بیشتر مواقع تاندون‌های همسترینگ یا آشیل دچار چنین مشکلی می‌شوند.

۶. سندروم بیش حرکتی مفاصل

این سندروم یک نوع اختلال ژنتیکی است که باعث انعطاف‌پذیری بیش از حد مفاصل می‌شود. در نتیجه درد شدیدی در مفاصل به وجود می‌آید. اگر انعطاف‌پذیری مفاصل در ناحیه پاها باشد، شخص در ساق پا درد زیادی را احساس می‌کند.

۷. تشکیل لخته خون در پا یا ترومبوز وریدی عمقی (DVT )

گاهی ممکن است در ورید لخته خون ایجاد شود. معمولا این عارضه در ران یا ساق پا به وجود می‌آید. برخی مواقع انسداد عروق عمقی پاهیچ علائمی نداشته و گاهی باعث درد، تورم پا و قرمزی شود. در صورت بروز چنین علائمی باید سریعا به پزشک مراجعه کنید. زیرا حرکت لخته می‌تواند منجر به آمبولی ریه شود. پزشک برای این دسته از بیماران داروهایی تجویز می‌کند که از تشکیل و رشد لخته خون جلوگیری کند.

برگرفته از وبسایت دکتر تو

دكتر دقاق زاده-متخصص طب فيزيكي وتوانبخشي...
ما را در سایت دكتر دقاق زاده-متخصص طب فيزيكي وتوانبخشي دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : drdaghaghzadeha بازدید : 106 تاريخ : شنبه 5 آذر 1401 ساعت: 21:37