از بین رفتن غضروف در بیماری آرتروز . دکتر دقاق زاده متخصص آرتروز

ساخت وبلاگ

What is hip arthrosis?

از بین رفتن غضروف در بیماری آرتروز'>آرتروز تنها به علت پیری نیست. عوامل متعددی می‌توانند موجب ساییدگی سطح مفصل و بروز بیماری آرتروز شوند. کار و فعالیت شدید بدنی، اضافه وزن یا ورزشهای سنگین از جمله این موارد هستند. مفاصل استخوانهای زانو و مفاصل استخوانهای لگن بیشتر از سایر مفاصل‌ دچار فرسایش و ساییدگی می‌شود به همین جهت آرتروز در این مناطق شایع‌تر است. اما احتمال بروز آرتروز در هر یک از بندها یا همان مفصل‌های بدن وجود دارد. به عنوان مثال آرتروز انگشتان که در تایپیست‌ها شایع است.
سیر بیماری در افراد مختلف متفاوت است و کاملا به نحوه زندگی فرد وابسته است. متاسفانه هیچ راهی برای ترمیم غضروف فرسوده و از بین رفته وجود ندارد. پیشرفت بیماری آرتروز موجب خشک شدن عضو می‌شود. اصطلاحی که مفهوم آن تخریب شدید غضروف و عدم تحرک استخوان به علت درد زیاد است. این حالت که بیشتر در بیماران مبتلا به آرتروز زانو مشاهده می‌شود ضعف یا تنبلی عضلات چسبیده به استخوانهای پا را به دنبال دارد و وضعیت بدنی بیمار را وخیم‌تر می‌کند. به همین علت پزشکان تاکید می‌کنند افراد مبتلا به آرتروز علاوه بر انجام کارهای روزمره به نرمش‌های سبک بپردازند.
درمان بیماری آرتروز بسیار سخت و تقریبا غیر ممکن است.
برای کاهش درد بیمار باید به طور مداوم از داروهای مسکن و ضد التهابی استفاده کند. مصرف مداوم این داروها به سایر اندامهای درون بدنی آسیب می‌زند.
بروز حمله‌های قلبی در این افراد بیشتر از سایرین است. مصرف مقادیر فراوان داروهای التهابی موجب افزایش فشار خون می‌شود به همین جهت اندازه‌گیری مرتب و مداوم فشار خون نکته‌ای است که در این بیماری باید به آن توجه ویژه شود.
نتایج تحقیقات پژوهشگران نشان می‌دهد که وجود مکمل‌های غذایی مانند مواد غذایی سرشار از کلسیم و منیزیم فرسایش غضروف را به تاخیر می‌اندازد. شیر و لبنیات حاوی این مواد هستند. تغذیه صحیح بخصوص در سنین رشد موجب نیرومند شدن استخوان‌بند‌ی اسکلت می‌شود.

دكتر دقاق زاده-متخصص طب فيزيكي وتوانبخشي...
ما را در سایت دكتر دقاق زاده-متخصص طب فيزيكي وتوانبخشي دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : drdaghaghzadeha بازدید : 91 تاريخ : يکشنبه 22 آبان 1401 ساعت: 19:08