آرتریت

ساخت وبلاگ

آرتریت بیش از ۱۰۰ نوع متفاوت دارد. شایع‌ترین نوع آرتریت، اوستئوآرتریت است که تقریبا همه‌ی افراد با افزایش سن به آن دچار می‌شوند و دلیل اصلی آن هم، تحلیل رفتن مفاصل می‌باشد.
آرتریت انواع التهابی هم دارد، مانند آرتریت پسوریاتیک که مرتبط با عوارض التهابی پوست است، و آرتریت روماتوئید که التهاب مفاصل است. این دو نوع آرتریت در دسته‌ی عوارض خودایمنی قرار می‌گیرند و می‌توانند هر سنی را مبتلا کنند (بیشتر خانم‌ها).
هیچ یک از این بیماری‌ها به طور کامل قابل پیشگیری نیستند؛ اما یک سری از فعالیت‌ها می‌توانند از سرعت روند پیشرفت اوستئوآرتریت کم کنند. فعالیت‌هایی هم وجود دارند که می‌توانند ریسک ابتلا به برخی از عوارض خودایمنی را افزایش دهند.

نیازی نیست تمام سبک زندگیتان را تغییر دهید تا جلوی آرتریت را بگیرید؛ حتی کاری به سادگی بیشتر آب نوشیدن یا بالاتر بردن کیفیت خواب شبانه و تقویت سیستم ایمنی بدن می‌توانند در این جهت کمک بزرگی به شما بکنند.

فعالیت‌های ورزشی کم‌شدت انجام دهید

هیچ اشکالی ندارد تمرینات تناوبی پُرشدت (HIIT) انجام دهید، خصوصا اگر هنوز هیچ علامتی از آرتریت ندارید؛ اما در واقع حرکات تناوبی با شدت کمتر اگر طبق الگویی منظم انجام شوند (مثلا شنا، یوگا و رکاب زدن) می‌توانند عضلاتتان را قوی کرده و ضمنا فشار کمتری به مفاصلتان وارد کنند.
اگر علامتی از آرتریت در قسمت خاصی از بدنتان آشکار شد یا ریسک ابتلا به آرتریت را دارید، بهتر است تمرینات و فعالیت‌هایی را که مفاصل مشکل‌دار بدنتان را هدف می‌گیرند کاهش دهید. هدف شما، قوی کردن مفاصل بدون آسیب رساندن به آن‌هاست. بنابراین کسی که زانودرد یا مشکلی در لگن دارد به طور کلی باید از انجام تمرینات پُرشدت پرهیز کند.

دكتر دقاق زاده-متخصص طب فيزيكي وتوانبخشي...
ما را در سایت دكتر دقاق زاده-متخصص طب فيزيكي وتوانبخشي دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : drdaghaghzadeha بازدید : 106 تاريخ : چهارشنبه 27 مهر 1401 ساعت: 20:09